Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Lunds SK 12 10 2 0 32
2 Vellinge IF 13 9 0 4 27
3 Rosengård FF 13 9 0 4 27
4 Husie IF 13 5 1 7 16
5 Lilla Torg FF 13 4 1 8 13
6 Vellinge FF 13 4 1 8 13
7 Lindeborgs FF 13 4 1 8 13
8 AIF Barrikaden 14 4 0 10 12

Match

AIF Barrikaden

1 - 2
Gullviksborgs IP
23 april 2017
13:00

Lindeborgs FF

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Lindeborgs FF

Startelva: Mohamed – Adrian, Max, Albin, Marcus – Sebastian, Martin Patrik, Hicham – Christoffer, Josef

Avbytare var
Meron som kom in som vänsterytter efter 23 min, flyttade över som högerytter i paus, blev utbytt igen för att avsluta som vänsterytter,
Medhat som kom in som anfallare efter en halvtimme, spelade där i 25 min, blev utbytt igen för att senare komma in och avsluta som högerytter
och slutligen Aref som också kom in efter en halvtimme, i hans fall som högerytter, spelade där fram till pausen för att sedan istället spela längst ut på vänsterkanten första 20 minuterna av andra halvlek innan han åter blev utbytt.

Det blev en märklig match där man som åskådare under den första halvtimmen hela tiden stod och funderade i vilken mån det var vi som gjorde dem dåliga och i vilken mån det var de som gjorde oss bra. Vi var nämligen så närmast obegripligt överlägsna inledningsvis. Som någon av spelarna efteråt sa ”man kände det nästan som att det skulle kunna bli jobbigt med en ren förnedring av dem”.

Vi fick till många fina anfallskombinationer. Speciellt på högerkanten, dit bollen hela tiden blåste, kombinerade Adrian, Sebastian och Christoffer gång på gång framgångsrikt. Samtidigt höll Josef lite lekstuga med sina motståndare gång på gång medan våra innermittfältare Martin och Patrik vann i stort sett alla andrabollar. Vi surrade som flugor inne i deras straffområde gång på gång medan våra Lindeborgsspelarna mest agerade statister. De såg helt paralyserade ut och hade inte sitt första organiserade anfall förrän i 24:e min.

Trots massor av avslut, ett antal hörnor och ett ribbskott stod det ändå bara 1-0 efter denna första halvtimme och det målet kom på straff av Josef i den 6:e min sedan Christoffer dragits ner ojuste.
Hade någon efter 35 spelade minuter förutspått att vi skulle komma att förlora den här matchen hade hen ha blivit idiotförklarad. Ändå skulle det bli så.

Att fotboll handlar mycket om psykolgi är ju ett påstående som besannas gång på gång och så också nu. Med början när en av deras spelare i den 36:e min slog på ett rejält långskott som fick hjälp av vinden och såg ut att gå ner i bortre ändrade matchen helt karaktär. Visserligen gjorde Mohamed en fin insats när han sträckte sig maximalt och med en enhandsräddning tippade bollen i ribban men bara detta att man nästan gjorde mål tycktes stärka självförtroendet på de unga Lindeborgsspelarna rejält. Nu jämnade spelet ut sig helt och hållet och Lindeborg kunde också kvittera i den 44:e min när en spelare relativt ostört kunde nicka in en frispark.

Andra halvlek var bara tre minuter gammal när en ny frispark för Lindeborg gav dem ledningen. Den här gången på ett skott som gick direkt i mål. Bollen gick över alla för att, kanske med lite extra hjälp av den allt hårdare vinden, dala ner i bortre hörnet.

I den 57:e min fick Adrian på ett skott ute från högerkanten som påminde mycket om deras ovannämnda i den 36:e min. Resultat blev också detsamma när deras målvakt gjorde en fin räddning. Lindeborg hade något senare ett långskott som tuschade ribbans ovansida men därefter lyste alla hetare målchanser med sin frånvaro. Spelmässigt var Lindeborg nu till och med något bättre än oss under en period medan vi kom igen lite på slutet. Det var dock fortfarande vi som hade de flesta avsluten, och dessutom många hörnor, också under andra halvlek .

Under våra försök till slutoffensiv borde vi bättre kunnat utnyttja de enorma ytor vi ofta bjöds på. Vi tog många dåliga beslut och slarvade dessutom bort bollen gång på gång i den jakt på kvittering som därför blev resultatlös. Det hela slutade alltså trots vårt förkrossande övertag i början av matchen med en 2-1-förlust vilket kändes synnerligen bittert.

Statistik: Hörnor: 12-4 Avslut på mål: 13-5 Avslut utanför: 9-3

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Josef Al-Bayati 1 1 0 0 0 0
Christoffer Josefsson 1 0 1 0 0 0
Adrian Nylin 1 0 0 0 0 0
Aref Mosavi 1 0 0 0 0 0
Hicham Acharrat 1 0 0 0 0 0
Marcus Schröder 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Max Jedeur-Palmgren Utespelare 1 0 0 0 0 0
Medhat Mansour 1 0 0 0 0 0
Meron Ateshion-Tsegai 1 0 0 0 0 0
Patrik Lundberg 1 0 0 0 0 0
Sebastian Andersson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Mohamed Hafez 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 13 aug 2017, 12:30 Lindeborgs FF - AIF Barrikaden 1 - 3